Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η λίπανση της ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ


Η λίπανση της ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Στο περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία  του τεύχους Δεκεμβρίου του 2013 δημοσιεύτηκε η τριετής επιστημονική έρευνα για την ορθολογική λίπανση της καστανιάς στην περιοχή Μελιβοία Λάρισας και συγκεκριμένα στο τοπωνύμιο "Παπάνθιμος" που βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου σε υψόμετρο 350 μέτρων.  
Την επιστημονική έρευνα έκαναν: Ο Καθηγητής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Νάνος και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Γεωπονίας Ιωάννα Τσιντσιράκου.


Το περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία, χρήσιμος οδηγός για κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, που θέλει να ασχολείται επαγγελματικά με την γεωργία και κτηνοτροφία.
..............................................................................................


Η φωτογραφία είναι από την ομιλία του Καθηγητού κ. Γιώργου Νάνου για την Καστανιά και το Κάστανο στη Μελίβοια Λάρισας το 2011. Δεξιά της φωτογραφίας οι Γεωπόνοι, Αντώνης Μαυρογιάννης και Δημήτρης Γκαλιάκης.
.............................................................................


Ο Καθηγητής Γιώργος Νάνος στην τοποθεσία Παπάνθιμος Κισσάβου στις 29-05-2011
.............................................................................................

Στη μέση της φωτογραφίας ο Καθηγητής δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Νάνος και η Μεταπτυχιακή Γεωπόνος Ιωάννα Τσιντσιράκου το 2013 στην τοποθεσία "Παπάνθιμος¨.
.............................................................................
Πατήστε εδώ για να δείτε τη σελίδα με την ομιλία του Καθηγητού Γιώργου Νάνου για την καστανιά και το κάστανο στη Μελίβοια Λάρισας το 2011.

..........................................................................